RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про тортури і побиття кримського татарина в Сімферополі: опубліковано відео

Кримського татарина Рената Параламова, затриманого в середу, 13 вересня, російськими силовиками в окупованому Криму, відпустили.

Про це повідомляє "24 канал".

За словами його адвоката, чоловік зателефонував сьогодні з невідомого номеру і сказав, що перебуває на автостанції "Східна" міста Сімферополь.

Він додав, що його били і катували електричним струмом.

Журналісти уточнюють, що в будинку чоловіка 13 вересня відбулися обшуки. Його звинувачують в тероризмі.

У свою чергу, народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що за викраденням і вбивством кримських татар в окупованому Криму стоїть ФСБ Росії.

"Кримський татарин Ренат Параламов, житель сел. Нижньогірський (тимчасово окупований Крим), батько чотирьох малолітніх дітей, якого вчора (13 вересня) після нападу на його будинок і вчиненого "огляду" відвезли в невідомому напрямку ФСБ-шники, "знайшовся" лише сьогодні (14 вересня) в сильно побитому і жахливому психологічному стані", - зазначив він на своїй сторінці в Facebook.

Чубаров уточнив, що добу не було відомо про його місцезнаходження.

"Уже сьогодні (14 вересня) в першій половині дня ФСБ-шники стали стверджувати, що Параламова Рената вони відпустили додому ще вчора (13 вересня) о 16:00, а сьогодні він, мовляв, добровільно прийшов у Головне управління ФСБ в Сімферополі, щоб доповнити дані їм вчора свідчення", - додав він.

За словами рідних, які приїхали за Ренатом, він сильно побитий і не може самостійно пересуватися.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні розповіли про гібридну відповідь Росії на рішення суду ООН по кримських татарах.