RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Загострення на Донбасі: у штабі повідомили про нові втрати в силах АТО

В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики так званих "ДНР-ЛНР" посилили обстріл позицій українських військових, в результаті чого один захисник загинув і ще двоє отримали поранення.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО 15 вересня.

"Найбільш гаряче було на Приморському напрямку. Тричі з гранатометів і великокаліберних кулеметів російські найманці відкривали вогонь у районі Водяного. 7 мін калібру 82 міліметри бойовики випустили біля Мар’їнки. Також під ворожі обстріли потрапили наші укріплення на підступах до Павлополя, Талаківки, Гнутового", - повідомили в штабі.

На донецькому напрямку бойовики з мінометів і БМП обстрілювали позиції в районі Зайцевого, а з гранатометів – двічі Авдіївську промзону.

"А близько 21 години з гранатометів і кулеметів противник почав обстріл українських позиції неподалік шахти Бутівка. Наші бійці вогнем у відповідь змусили бойовиків до дотримання режиму тиші. На жаль, в результаті цього протистояння загинув один військовослужбовець сил АТО", - сказано в повідомленні військових.

Майже тижневе затишшя порушили бойовики на луганському напрямку. Там шість разів з мінометів, різних видів гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали позиції в районі Кримського.

"Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 28 разів порушили перемир'я. Сили АТО 13 разів відкривали вогонь у відповідь", - підсумували військові.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в штабі АТО повідомили про загибель українського військового в районі Красногорівки.