RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Герої Україні потрібні живими: генерал з АТО розповів про реальну ситуацію з перемир'ям на Донбасі

Бойовики так званої ЛНР продовжують порушувати режим припинення вогню, проте домовленості про так зване "шкільне перемир'я" привели до зменшення втрат сил АТО.

Про це розповів командувач силами оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" генерал-майор Олег Мікац в інтерв'ю "Апострофу".

"До початку "шкільного перемир'я" у нас було так зване "хлібне перемир'я" – там порушень було більше. Але, попри це, за той час, скільки воно тривало, кількість поранених з нашого боку зменшилась більш ніж на 100 чоловік", - зазначив генерал.

За словами Мікаца, кількість обстрілів на момент запису інтерв'ю було зведено фактично до нуля: "Можна скільки завгодно розказувати, що це перемир'я – то зрада і все решта. Але я не бачу користі від такої війни, коли одні виходять на кілометр, другі – і починається: цей дає кулеметну чергу, там міну кинули, і отак перепихування цілий день іде. Мова не йде про завдання серйозної шкоди противнику – це просто турбуючий вогонь з обох боків. А дивишся – там "200-й", там - "300-й", і в основному через дурну кулю або міну, що випадково прилетіла. Оце воно".

При цьому генерал пояснив важливість такого перемир'я: "Дуже погано, що люди не розуміють того, що так, ми духом сильніші, ми готові померти за Україну – але куди краще було б, аби ми і Україну зберегли, і себе. Україні потрібні герої – але вони потрібні їй живими. І щоб цього досягти, окрім військових методів ведення бойових дій, треба застосовувати і методи політичні".

Повний текст інтерв'ю з Олегом Мікацем читайте в матеріалі "Апострофа" Якщо ми зараз візьмемо Донецьк, це розв'яже Росії руки - легендарний генерал з АТО.