RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ракетний удар по цивільних на навчаннях "Захід-2017": в Міноборони РФ зробили гучну заяву

У Міністерстві оборони Російської Федерації спростували повідомлення про те, що в ході навчань "Захід-2017" стався інцидент з мимовільним пуском ракети "повітря-земля" з вертольота Ка-52 по глядачах.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу Західного військового округу.

"18 вересня в рамках розіграшу епізоду практичних дій спільного стратегічного навчання "Захід-2017" ніяких пригод, пов'язаних з роботою армійської авіації, не було", - заявили в окрузі.

Так, у відомстві запевняють, що всі повідомлення в соціальних мережах про залпи по натовпу журналістів, велику кількість тяжкопоранених є навмисною провокацією або чиєюсь дурістю.

Військові запевнили, що на відеокадрах в соціальних мережах зафіксовано інший випадок - тоді екіпажі вертольотів в рамках льотно-тактичного навчання відпрацьовували вправу по ураженню наземних цілей.

"Системою наведення одного з вертольотів було здійснене помилкове захоплення цілі. У результаті попадання некерованої ракети отримав пошкодження один з вантажних автомобілів без людей", - повідомили в окрузі.

Разом з тим, в Західному військовому окрузі нагадали, що за епізодом навчання "Захід-2017" 18 вересня спостерігали сотні російських і іноземних журналістів, а також військові аташе з більш ніж 50 держав

Як повідомляв "Апостроф", раніше в інтернеті було опубліковано відео наслідків випадкового ракетного удару, нанесеного російським вертольотом по глядачах навчань "Захід-2017".