RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вбивство Вороненкова: ЗМІ розкрили нові подробиці справи

Через півроку після вбивства колишнього депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова в центрі Києва став відомий організатор його ліквідації і мотиви злочину.

Про це повідомляє Insider.

Так, джерела видання в правоохоронних органах розповіли, що Вороненков не вірив в можливість свого вбивства, хоча і розумів, що повернися він в Росію, то опинився б точно на лаві підсудних.

"Про уранішню поїздку в "Прем'єр-Палац" в день вбивства знало кілька людей. Однак уже зараз слідство встановило, що вбивці знали про його плани завдяки "зливу" інформації від свого джерела в силових структурах. Вирахувати, правда, його так і не вдалося", - йдеться в матеріалі.

Видання нагадує, що о 11:25 на повороті до входу в готель з боку бульвару Шевченка Вороненкова майже в упор розстріляв чоловік в спортивному костюмі. Поранений під час перестрілки охоронець зміг відкрити у відповідь вогонь. Через кілька годин кілер помер від отриманих поранень в київській лікарні №17.

Ним виявився колишній боєць батальйону "Донбас" 28-річний Павло Паршов. Як стало відомо, на місце вбивства кілера привіз другий підозрюваний у справі - колишній член "Правого сектора" Ярослав Тарасенко, відомий як "Фізрук".

Крім того, співучасником у вбивстві також вважають товариша Паршова - Ярослава Левенця, позивний "Хантер".

Джерело додало, що ліквідація Вороненкова була запланована в той момент, коли він покинув Росію. Початково дача його свідчень у справі Януковича зберігалася в найсуворішому секреті.

Однак журналісти телеканалу СТБ в одному зі своїх сюжетів оприлюднили "злив" тексту допиту, в якому фігурувало прізвище Вороненкова. Колега загиблого Ілля Пономарьов розповів відразу після загибелі колишнього депутата, що Вороненкову погрожував особисто екс-генерал ФСБ Олег Феоктистов.

Журналісти також дізналися про те, що Вороненков причетний до фінансових махінацій, за які теж могли переслідувати, і що він відбив дружину у злодія в законі.

Однією з основних версій вбивства російського політика спочатку називали його діяльність під час роботи в силових структурах.

Зараз слідство вважає, що організацією вбивства займався колишній цивільний чоловік Максакової - злодій в законі Володимир Тюрін, відомий як "Тюріков".

Він входив до найближчого оточення одного з наймогутніших кримінальних авторитетів Діда Хасана, а "коронований" був за рекомендацією самого Япончика - також легендарної особистості в цих колах.

За словами джерела, Тюрін вважається основним претендентом на звання "злодія №1" в РФ. Сприяти йому в цьому пообіцяла і ФСБ, в обмін на якісь послуги, однією з яких могло стати вбивство Вороненкова.

День для вбивства, за словами джерела, був обраний символічний. Адже 24 березня Служба безпеки України святкувала своє 25-річчя.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що справа про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в Києві практично розкрита.