RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Порошенко закликав Радбез ООН розгорнути миротворчу місію на Донбасі

У середу, 20 вересня, президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН з питань миротворчості в Нью-Йорку закликав Раду безпеки ООН відправити миротворчу місію на Донбас.

"З метою відновлення миру в моїй країні навесні 2015 року я офіційно просив голову Ради безпеки почати відповідні процедури розгортання миротворчої операції ООН в Україні", - нагадав Порошенко.

Він уточнив, що з тих пір така місія отримала додаткову актуальність. Так, ситуація на Донбасі не поліпшується.

"Незважаючи на неодноразові ініціативи про припинення вогню, люди продовжують страждати", - підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що місія з моніторингу прав людини в Україні зафіксувала 161 жертву серед цивільних (26 загиблих і 135 поранених), пов'язаних з конфліктом на Донбасі, в період з середини травня по серпень 2017 року.

"Просто подумайте про ці цифри. І це відбувається в XXI столітті в самому серці Європи. Права людей на життя, свободу, свободу слова, свободу совісті продовжують порушуватися щодня. Їх (людей на окупованому Донбасі, - ред.) можуть вбити тільки тому, що вони ходять в "неправильну" церкву, говорять на "неправильній" мові або якщо вони просто не згодні", - сказав Порошенко.

Він додав, що в зв'язку з цим хотів би ще раз підтвердити свій запит до Ради безпеки ООН із закликом розгорнути миротворців на Донбасі.

"Ми повинні йти далі на цьому шляху, чим раніше - тим краще", - заявив Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний дипломат Путіна зізнався, навіщо потрібні миротворці на Донбасі.