RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Міноборони відбулася гучна відставка полковника через скандальні слова про ветеранів АТО

Головний психіатр Міністерства оборони, начальник клініки психіатрії Головного військово-медичного госпіталю Міноборони Олег Друзь вважає, що 93% українських військовослужбовців, які задіяні в АТО, є потенційною загрозою для суспільства і потребують лікування.

Про це він заявив у ході "круглого столу" на тему: "Психологічна реабілітація учасників АТО". Відео заходи розміщено на YouTube.

"Як свідчить міжнародний досвід, учасники бойових дій по поверненню в мирне життя можуть стати загрозою як для власних сімей, так і для всього суспільства. За статистикою, 98% з них потребують кваліфікованої підтримки та допомоги внаслідок дії бойових стрес-факторів", - сказав Друзь.

"Розлади бійців характеризуються високим рівнем конфліктності, підвищеною агресією, низькою працездатністю, загостренням і розвитком хронічних захворювань, алкоголізм, наркоманію, асоціальною поведінкою, підвищенням рівня суїцидів, скороченням тривалості життя", - додав він.

У свою чергу, після цих слів, міністр оборони Степан Полторак заявив, що усунув Олега Друзя від виконання обов'язків і призначив проведення службового розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно почалося розслідування щодо українського генерала, який образив добровольців АТО.