RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ловля на живця: з'явилася цікава версія викрадення ФСБ українця Гриба

Викрадення українця Павла Гриба - спланована операція російських спецслужб, але в той же час він не був їх конкретною метою.

Про це повідомив адвокат Олександр Плахотнюк в коментарії "Апострофу".

"З огляду на те, як це робиться, мені здається, спецслужбам Росії все одно, хто попадеться. Можливо, по якимось принципом вони відбирають людей, наприклад, часте проведення часу в соціальних мережах. Не виключено, що над цим працюють і спеціальні психологи. Я не думаю, що Павло був головною метою, а заманити намагалися тільки його. Може, з часом ми дізнаємося, що не один він потрапив в таку ситуацію. Тому що сама схема не розроблена конкретно для нього, але саме Павло попався", - розповів Плахотнюк.

Російський адвокат Микола Полозов, який має досвід щодо захисту українських громадян в РФ і анексованому Криму, погоджується з таким припущенням.

"Цілком можливо, що ці листи були адресовані не тільки Павлу, а ряду молодих людей, проактивних в соцмережах. Поїхав би хтось інший, я думаю, попався б також. Я не бачу в фігурі Павла заздалегідь сплановану проти нього операцію. Це була ловля на живця", - зауважив він.

У той же час Ігор Гриб пов'язує подію з активністю його сина в соціальних мережах.

"Це сталося виключно через його постів у соціальних мережах. Тому що інших дій ніяких не було і не могло бути. Я не виключаю, що його навіть могли спровокувати. І не тільки його", - припустив він, додавши, що Павло писав патріотичні пости про Крим і Донбас, але не висловлював якусь антиросійську позицію", - сказав Ігор Гриб.

Більш детально читайте в матеріалі "Апострофа": "Ловля на живця": нові подробиці викрадення українця Павла Гриба Росією.