RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У мережі пригадали "заслуги" звільненої екс-мера Слов'янська Штепи

Звільнена під домашній арешт екс-мер Слов'янська Неля Штепа в 2014 році сприяла захопленню міста терористами, була затятою учасницею конфронтації конфлікту і несе пряму відповідальність за війну на Донбасі і загибель тисяч людей.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер Денис Казанський.

"З грудня 2013 року Штепа накачувала ненавистю жителів Слов'янська, нацьковувала їх на жителів західної України, обзивала опонентів Януковича "дебілами", організовувала місцевий антимайдан, який пізніше став ядром "ополчення". Є відеозаписи, є свідчення місцевих жителів", - зазначив він.

Казанський підкреслив, що будь-яка війна не починається спонтанно і їй передує тривала агітація і пропаганда серед населення, щоб змусити його піти вбивати.

Так, він нагадав, що в одному зі своїх інтерв'ю перший ватажок терористів "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) пояснив, що першим вони вирішили захопити Слов'янськ через те, що там вже були сотні людей, готових стати на сторону загарбників. Блогер додав, що підтримка окупантів була забезпечена саме діяльністю Штепи.

"Коли Нелю Штепу випустили з СІЗО, вона тримала в руках прапор України і заспівала гімн. У цьому немає нічого дивного. Це легко - просто взяти і змінити один прапор на інший, одягти вишиванку, сказати "Слава Україні!". Це нічого не варто. Це зробила не тільки Штепа, а й багато організаторів незаконного "референдуму" 2014 року, яким все зійшло з рук. Шкода тільки, що український суд, який зробив з Штепи гарячу патріотку, не може точно так же легко воскресити тисячі убитих українських громадян" , - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в СІЗО зробили важливу заяву з приводу "побиття" екс-мера Слов'янська.