RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вибух в Умані: в поліції озвучили головну версію

Вибух в Умані, який стався в ніч на 21 вересня і в результаті якого 13-річний підліток - громадянин Ізраїлю отримав незначні травми, правоохоронці кваліфікували як хуліганство.

Про це заявив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. У даний час на місці події працюють п'ять посилених слідчо-оперативних груп поліції. Їм надаватимуть допомогу фахівці департаменту карного розшуку Національної поліції України, які прибули до Умані з Києва.

Аброськін уточнив, що з українськими поліцейськими співпрацюють також 17 поліцейських Ізраїлю, які також перебувають в Умані.

"Не можна зараз висувати версію про теракт, можна поки говорити про хуліганство. Більш детально можна буде говорити після збору і аналізу всієї інформації", - сказав він.

Разом з тим, заступник голови Нацполіціі уточнив, що громадську безпеку в Умані на час паломництва хасидів забезпечують близько 500 українських поліцейських разом з поліцейськими Ізраїлю.

"Я не бачу якихось моментів, які дестабілізують ситуацію. Люди, які тут перебувають, не відчувають тривоги. Ми ж найближчим часом постараємося встановити всі обставини цього вибуху", - сказав Аброськін.

У відомстві уточнили, що зараз здоров'ю 13-річного підлітка нічого не загрожує.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в поліції розкрили нові деталі вибуху в Умані.