RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Хронічна втома і низька зарплата: стало відомо, чому з поліції звільняється все більше патрульних

Колишній співробітник Національної поліції Антон Мальків розповів, чому звільнився з правоохоронних органів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Першою причиною свого звільнення екс-поліцейський назвав хронічну втому.

"Хто не знає, графік у патрульного поліцейського виглядає так: 2 денних, 2 дні вдома, 2 нічних, 2 дні вдома. Це в середньому по 13 робочих годин. І якщо з денними змінами справи йдуть звично, незважаючи на їх значно більшу насиченість подіями, то до двох нічним поспіль я так і не зміг звикнути", - зазначив він.

"Додайте сюди ще регулярні заняття зі службової підготовки, організовані, всупереч наказу 50, у вихідні дні, виходи в посилення, в честь свят або приїзду "царів", плюс необхідність бути присутнім в управлінні для вирішення інших організаційних питань", - додав Мальків.

Другою причиною свого звільнення він назвав незадовільний розмір заробітної плати.

"Коли я тільки проходив відбір, на співбесіді мені задали слушне запитання: "Що будете робити, коли через рік, обіцяні 8000 гривень, перетворяться з нормальною суми знущання?" - "Хабарі брати не буду, тому звільнюсь без вагань", - відповів тоді я і збрехав тільки про коливання. 8000 це триста доларів! В перерахунку на курс, який був при злочинній владі, це 2500 грн. Зарплата мийника на автомийці, офіціанта або шаурмена на автовокзалі", - пише Мальків.

За його словами, заробітна плата могла складати і менше 8000 гривень, якщо керівництво вирішить позбавити премії.

"І цю цифру ще треба постаратися отримати, враховуючи практику керівництва - позбавлення премії в покарання за..., за що попало. Для такої складною, небезпечною, відповідальною і пов'язаної з підвищеним корупційним ризиком служби - це ганьба і дно", - підкреслив Мальків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти розповіли про проблеми з зарплатами і забезпеченням співробітників поліції.