RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Пожежа в одеському дитячому таборі: ЗМІ розповіли, як керівництво "Вікторії" намагалося приховати НП

Слідство у справі про пожежу, що сталася в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі, вважає, що керівництво комплексу тривалий час намагалося загасити пожежу своїми силами.

Про це свідчать дані матеріалів кримінального провадження №42017160000001249, відкритого 16 вересня за ознаками ч. 2 ст. 367 КК, повідомляє видання 368.media.

Так, слідчі прокуратури Одеської області і поліція розслідують справу за фактами неналежного виконання обов'язків з боку працівників Київського райвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) і чиновників органів місцевого самоврядування, які привели до загибелі трьох дітей під час пожежі.

Відзначається, що в оприлюдненому рішенні суду прямо вказано, що загоряння розпочалося 15 вересня приблизно о 23:00. Після цього працівники "Вікторії" намагалися загасити вогонь самотужки. І тільки близько 23:30 працівники повідомили службі "101" про пожежу на території табору. Таким чином, було втрачено дорогоцінний час, який дозволив би врятувати всіх дітей.

Згідно з офіційним протоколом засідання комісії з НС при Одеській обладміністрації, дзвінок на "101" надійшов о 23:34. Пожежні були на місці вже через п'ять хвилин. Однак через ненаповнене пожежне водоймище, слабкий напір в гідранті табору вогонь змогли локалізувати тільки до 01:10 16 вересня, а загасити пожежу вдалося через 44 хвилини.

Джерела видання в поліції розповіли, що перші дзвінки почали надходити на кілька хвилин раніше цього часу, а пожежа могла початися близько 22:40. Пожежникам дзвонили діти і їх батьки, проте це не знімає відповідальності з керівництва.

У зв'язку з цим залишається незрозумілою заява міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка, який заявив, що пожежа почалася о 22:30, а в ДСНС дізналися про це тільки о 23:00, та й то через "непрацюючу пожежну сигналізацію".

Чому керівництво табору не повідомило про пожежу в ДСНС відразу, дасть відповідь лише директор "Вікторії" Петрос Саркісян, який вже заарештований за ч. 2 ст. 270 КК, і слідство, підсумувало видання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одесі поховали дівчинку, яка загинула під час пожежі в дитячому таборі "Вікторія".