RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У мережі показали нові маскувальні костюми для снайперів ЗСУ: опубліковані фото

У Міністерстві оборони України показали новий маскувальний костюм для українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України (ЗСУ) на своїй сторінці в Facebook.

Так, в новий індивідуально маскувальний комплект входять куртка, штани і накидка. Виріб буде позиціонуватися як снайперський, проте він входить в бойовий спеціальний комплект, і його будуть видавати військовослужбовцям відповідно до їх спеціальності.

"Вільна конструкція комплекту забезпечує максимальну свободу рухів, приховує обриси людини, дозволяє використовувати в якості верхнього одягу, надягати на одяг нижні шари, спорядження. Майже по всій поверхні комплекту розміщена швартовочна сітка, за допомогою якої можливо замаскувати себе відповідно до поставлених завдань, місцевості і погодних умов", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що кишені, отвори, вентиляція, застібки та їх розміщення розроблені відповідно до анатомічних вимог і мобільних завдань снайперів.

Манжети рукавів продовжені - вони приховують майже всю долоню. Маскувальна сітка капюшона захищає від паразитів і маскує снайпера і основну частину зброї. У брюках передбачені отвори для швидкого доступу до підкостюмного простору. Наявність еластичних шнурів і фіксаторів дозволяють підігнати костюм під себе.

Маскувальна накидка розроблена спеціально для задач, коли не потрібен весь костюм, а потрібно приховати тільки верхню частину тіла.

У даний час очікується фінансування та закупівля цього комплекту, уточнили в прес-службі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міноборони показали нову зимову форму для ЗСУ.