RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

ЗМІ розкрили резонансні подробиці про заходи безпеки на складах в Калинівці

Протягом 2017 року військова частина А1119 в Калинівці Вінницької області уклала 12 контрактів на 2,062 млн гривень на протипожежні послуги.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на дані в системі державних закупівель ProZorro.

Так, останні тендери на протипожежне обладнання для цієї в/ч виграло ТОВ "Торгово-виробниче підприємство "Астек". Наприклад, такі угоди укладені 11 вересня (на 2 одиниці техніки) і 19 червня (на 6 одиниць техніки), а 9 серпня з "Астек" домовилися про закупівлі 29 одиниць протипожежного, рятувального та захисного обладнання.

Відзначається, що 10 серпня військова частина також уклала угоду на поставку протипожежного, рятувального та захисного обладнання з приватним підприємством "Атемлюфт-газ техніка" (4 штуки).

Крім того, в серпні і липні в/ч А1119 замовила вогнезахисну обробку дерев'яних конструкцій у ТОВ "Експертно-технічний центр протипожежного захисту".

При цьому компанія "Астек" в попередні роки засвітилася на неякісній продукції на тендері в Харкові.

Зокрема, в 2014 році КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" уклало з ТОВ ТПП "Астек" кілька угод про придбання спецавтомобілів на загальну суму 14 млн гривень. Зокрема, за гідравлічний автопідйомник з висотою підйому 28 м "Астек" отримало 2 287 080 гривень.

Після отримання коштів "Астек" закупило 7 з 8 необхідних автомобілів, які не відповідали умовам документації закупівель, а саме: не були спеціального призначення, з ознаками використання, з пробігом, а гідравлічний автопідйомник взагалі не надійшов за призначенням.

Крім того, прес-офіцер Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України (ЗСУ) Сергій Місюра стверджує в Facebook, що на склад в Калинівці виділяли в 2015 році 600 тисяч гривень, в 2016 році - 2 мільйони гривень, у 2017 році - 6 мільйонів гривень.

"Уже після Балаклеї (вибухів на складі в/ч - ред.) знайшлося ще +19 млн гривень, але їх з бюджету ніхто поки не отримав", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України виділив на ліквідацію наслідків вибухів на складі боєприпасів під Калинівкою у Вінницькій області 100 млн гривень.