RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні розгорівся скандал через гру про переселенців: відео

В Україні не на жарт розгорівся скандал через гру "Блукання переселенця", яку випустило Міністерство соціальної політики України.

Про це повідомляє "112 канал Україна".

Гра являє собою класичну бродилку з полем, кубиками і фішками і розрахована на 3-5 чоловік. Тривалість гри - 60-90 хвилин. У сценарії змодельоване 76 ситуацій, які описують звичайні події життя людей, змушених через війну покинути свої будинки і почати нове життя в чужих містах.

Самі переселенці дуже скептично сприйняли нововведення від Мінсоцполітики. Так, наприклад, переселенку Наталію Казеннову дана історія обурила.

"Поки хтось бавиться, граючи в переселенця, реальні внутрішньо переміщені особи змушені проходити нескінченні кола пекла. Мої родичі похилого віку недавно виїжджали на "велику землю", де провели кілька тижнів. Щойно повернулися, як їм повідомили, що за адресою реєстрації їх чекає лист щастя - повідомлення про вимогу з'явитися в Управління соціального захисту населення. І все спочатку - поїздка, КПВВ, важка дорога. на цей раз обійшлося - виплати пенсії не припинили", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України змінив порядок реєстрації переселенців з окупованих районів Донбасу.