RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Я витримаю: Умеров прокоментував вирок окупантів в Криму

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров в контексті винесення йому вироку "судом Сімферополя" заявив, що російські окупанти не дочекаються його смерті в місцях позбавлення волі.

Про це він сказав під час відеовключення з окупованого Криму на прес-конференції в Києві, передає "ГОРДОН".

"Якщо чесно, в якійсь мірі очікував такого, просто на тлі того, що просив прокурор умовний термін, трохи несподівано прозвучало це – два роки колонії. Але я думаю нічого страшного, два роки пролетять і за ці два роки від окупаційного режиму в Криму нічого не залишиться!", - сказав Умеров.

За його словами, окупаційна влада Криму вдалися до репресій, оскільки не змогли домогтися лояльності кримських татар.

"Полюбити себе змусити вони вже не можуть, лояльності вони не домоглися. Тепер будуть намагатися, щоб весь народ, чи та частина, яка нелояльна, тремтіли від страху і мовчали. Інших завдань зараз ніхто ставити не буде", – зазначив заступник голови Меджлісу.

Як передає УНІАН, Умеров вважає, що окупанти дозволять йому приймати необхідні ліки.

"Я постійно приймаю медикаменти, пов'язані з кількома захворюваннями, які у мене є. Основне з них – це хвороба Паркінсона. Я думаю, що мені дозволять приймати ці препарати і далі. Настільки вони не опустяться, щоб не дозволити приймати медичні препарати", - говорить він.

"Я думаю, що два роки я вже витримаю. Вони не дочекаються, щоб я не хочеться вимовляти це слово, але не дочекаються, щоб я помер у в'язниці", - додав Він.

Як повідомляв "Апостроф", вирок Умерову прокоментував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.