RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Білорусі зробили гучну заяву про порушення повітряного простору українським літаком

Міністерство закордонних справ (МЗС) Білорусі очікує від України офіційних пояснень про порушення повітряного простору країни літаком "DA-42".

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Білорусі.

"28 вересня 2017 року в Міністерство закордонних справ був запрошений Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що за поданням Міністерства оборони Республіки Білорусь керівнику української дипмісії в Мінську була вручена нота у зв'язку з порушенням повітряного простору Республіки Білорусь з боку України літаком "DA-42" 25 вересня 2017 року.

"Відзначивши неприпустимість порушень державного кордону, білоруська сторона повідомила, що очікує офіційних пояснень і виходить з того, що Україна прийме вичерпні заходи, спрямовані на недопущення повторення подібних інцидентів в майбутньому", - заявили білоруські дипломати.

Крім того, в ході зустрічі було відзначено, що білоруська сторона задоволена підсумками проведеного Державіаслужбою України розслідування, яке показало повну неспроможність раніше озвучених звинувачень на адресу білоруських авіакомпаній, які нібито порушили повітряний простір України.

"Було висловлено сподівання на професійну і конструктивну взаємодію авіаційних керівників двох країн", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соціальних мережах з гумором відреагували на провокації російської авіації біля повітряного простору країн НАТО.