RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Вбивство депутата в Черкасах: опубліковані важливі подробиці та документи

Депутат Черкаської міськради Михайло Бінусов, убитий 28 вересня, в останній час розбирався з документами в галузі житлово-комунального господарства.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Андрій Бортник.

За його словами, загиблий хотів перекрити корупцію, кошти від якої нібито направлялися на підкуп депутатів і спонукання їх голосувати за імпічмент меру.

"Міша надіслав кілька депутатських запитів на КП "ЧЕЛУАШ". Колишнє керівництво КП вступило в змову з ПП "Агропром-1992" і підробило для них документи для участі в конкурсних торгах на 26 млн гривень. Для створення видимості конкуренції в цих торгах брало участь і "ЧЕЛУАШ". Інших учасників дискваліфікували. Відповідь на запит повинні були отримати сьогодні", - зазначив Бортник.

Він додав, що нове керівництво "ЧЕЛУАШ" на нараді поінформували про цю операцію. Крім того, планувалася зустріч з главою територіального відділення Антимонопольного комітету, наслідком якої мало стати усунення КП "ЧЕЛУАШ" і "Агропром-1992" від участі в конкурсних торгах на 3 роки.

"Принагідно виявили несплату податків цим же підприємством на суму понад 700 000 грн. Депутатське звернення в ДПІ Міша повинен був підписати сьогодні", - підкреслив Бортник.

Як повідомляв "Апостроф", мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що депутат міської ради Черкас Михайло Бінусов, якого розстріляли з автомата, знав про підготовку замаху на його життя.