RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

На Ельбрусі знайшли тіла українських альпіністів, які зникли в 2004 році: опубліковано унікальне відео

На горі Ельбрус знайшли тіла десяти загиблих туристів з різних країн, серед яких тіла трьох українців - Юрія Юхимчука і Геннадія Герасименка з Хмельницького і Віталія Сидорова з Вінниці.

Про це повідомляє "ТСН".

Альпіністи зникли ще в 2004 році. Тіла знайшли в наметі на висоті 5300 метрів. Всього в експедиції брали участь шість українських спортсменів, доля ще трьох з них невідома.

У сюжеті журналістів показано унікальне відео пошукової операції 2004 року.

"Тіла повністю збережені - могли замерзнути, могла зійти на них лавина. Фотографії були надані для упізнання друзям і родичам. І підтвердили, що це вони. У одного учасника був знайдений паспорт, також знайшли шість квитків", - повідомила гірський провідник на Ельбрусі Леся Гошовська.

За словами Сергія Кулика, який повинен був бути сьомим учасником тієї експедиції, це сходження було підготовкою до підкорення гір Паміру. У всіх учасників був солідний альпіністський досвід Карпат, Криму і Кавказу.

Наймолодшому з експедиції було 25 років, найстаршому - 34.

Як повідомляв "Апостроф", в серпні у Франції при сходженні на найвищу гору Альп загинув український альпініст. Він сам подав рятувальникам сигнал про допомогу під час бурі в горах. Однак вони не змогли приступити до рятувальної операції через негоду.