RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У зоні АТО виявили схрон зброї і місце засідки ворожих диверсантів: з'явилося відео

Співробітники Національної поліції України в Новоайдарському районі Луганської області виявили схрон зброї і місце засідки ворожих диверсантів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Відзначається, що правоохоронці отримали оперативну інформацію про можливу диверсію в одному з населених пунктів Луганської області. Незабаром вдалося встановити, що поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району сили незаконних збройних формувань планують підготувати черговий вогневий "капкан" і нанести великі втрати українській стороні.

"Під час перевірки зазначеного населеного пункту та прилеглої до нього території на відстані 50 метрів від Трьохізбенського тубдиспансеру, в чагарнику, оперативники УДВБ НПУ виявили обладнану засідку і схрон зброї", - сказано в повідомленні.

Так, були знайдені протипіхотна міна, електродетонатор для приведення в дію вибухових зарядів і реактивно-піхотний вогнемет "Джміль".

На місце події прибула слідчо-оперативна група Новоайдарського відділу поліції і вибухотехніки ГУНП в Луганській області.

За вказаним фактом слідчі поліції почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в селищі Травневе Сватівського району Луганської області співробітники поліції виявили значний схрон зброї і боєприпасів.