RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Занадто далеко зайшли: Волкер зробив гучну заяву по вторгненню Росії в Україну

Російська Федерація занадто далеко зайшла з військовою присутністю в Україні, тому говорити про відновлення американо-російських відносин складно.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю виданню gazeta.ru.

За його словами, США хотіли б знайти шляхи для поліпшення взаємин з Росією.

"Останнім часом у нас був дуже поганий період, неприємна ситуація з дипломатичними представництвами, і, чесно кажучи, український конфлікт входить в число проблем. Мені здається, Росія занадто далеко зайшла з військовою присутністю в Україні, встановленням контролю над її територіями. І сьогодні це, дійсно, перепона для відновлення американо-російських відносин", - зазначив Волкер.

Він додав, що про це йшла мова під час зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті "Великої двадцятки" в Гамбурзі (Німеччина).

"Ми б хотіли врегулювання конфлікту в Україні. Щодо внутрішньої дискусії - ви маєте рацію, що в США зберігається дуже серйозне занепокоєння з приводу ситуації в Україні. За введення нових санкцій щодо Росії проголосували 98 американських сенаторів і 419 членів палати представників. У США стурбовані ситуацією в Україні і хочуть, щоб російські війська пішли зі сходу України, а Мінські угоди були виконані", - сказав спецпредставник Держдепу США по Україні.

Волкер уточнив, що, якщо Мінські угоди будуть виконані, це стане основою для зняття санкцій з Росії.

"Це наступний етап, якого ми хотіли б досягти, але це станеться тільки після врегулювання українського конфлікту", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Волкер заявив, що його друга зустріч з помічником президента РФ Владиславом Сурковим відбудеться 7 жовтня в столиці Сербії.