RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Під Тернополем виявили масове поховання жертв нацистів: опубліковані фото

У Тернопільській області археологи знайшли місце поховання понад 50 українців, які були розстріляні нацистами восени 1942 року.

Про це заявив керівник розкопок, заступник директора меморіально-пошукового підприємства "Доля" Львівської облради Володимир Харчук, повідомляє "Укрінформ".

"За архівними даними ОУН-УПА, нам було відомо, що 75 років тому 52 ув'язнених Чортківської тюрми гітлерівці розстріляли десь в полі біля Ягільниці. Формальна причина такої жахливої акції - вбивство у Львові одного з керівників гестапо", - зазначив він.

За словами Харчука, пошукові роботи тривали більше трьох років. Так, знайдені останки розстріляних, в тому числі і священика, який був разом з патріотами. Жертви трагедії - жителі Тернопільщини, Львівщини та Івано-Франківщини.

Відзначається, що серед знайдених артефактів, крім великої кількості німецьких патронів, - особисті речі розстріляних, молитовник, два натільних медальйона, в тому числі із зображенням Гошівської Пресвятої Богородиці.

У даний час розкопки тривають. Передбачається, що після ексгумації останки убитих патріотів будуть перепоховані на місцевому меморіалі жертв фашизму і більшовицького тоталітаризму.

Фото: ukrinform.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Івано-Франківську під час прокладки електричного кабелю поруч з центральним міським озером виявили масове поховання з останками, щонайменше, 50 осіб.