RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вбивство Вороненкова: ГПУ опублікувала важливу інфографіку

Генеральна прокуратура завершила досудове слідство у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова 23 березня в Києві.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Слідство встановило, що вбивство було скоєно громадянином України Павлом Паршовим за попередньою змовою з групою осіб.

Замовником вбивства був російський кримінальний авторитет, пов'язаний з ФСБ, Володимир Тюрін. Він погодився на фінансування злочину в обмін на преференції ФСБ в питанні контролю кримінальних угруповань на території СНД. Головною ж метою організаторів було вбивство Вороненкова як свідка у справах про присутністю російських військ на території України і Державній зраді екс-президента Віктора Януковича.

Організаторами вбивства стали громадяни України Олександр Лось та Юрій Василенко. Лось затриманий, а Василенко перебуває в розшуку.

Виконавцеві вбивства Паршову, який був убитий на місці злочину, допомагали громадяни України Ярослав Левенець і Тарасенко Ярослав. Тарасенко, який виконував функції водія, зараз знаходиться в СІЗО.

Зараз справа передається до Шевченківського районного суду міста Києва.

Також читайте інтерв'ю вдови Вороненкова "Апострофу.Лайм": Марія Максакова: Те, що мені влаштували в Росії, - це доведення до самогубства.