RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Україна презентувала новітні військові розробки на виставці в США: опубліковані фото

На міжнародній оборонній виставці AUSA-2017, яка проходить у Вашингтоні (США), вперше представлена українська військова техніка.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє державний концерн "Укроборонпром".

"Концерн поглиблює співпрацю з НАТО для розгортання спільних проектів і прискорення переходу підприємств "Укроборонпрому" на випуск продукції за світовими стандартами", - сказано в повідомленні.

Як зазначає прес-служба концерну, на виставці, зокрема, була представлена безпілотна наземна бронемашина "Фантом-2".

"Український ОПК швидко імплементує досвід гібридної війни і впроваджує у виробництво новітні розробки. Перший "Фантом" був представлений міжнародній спільноті в лютому на IDEX-2017, через півроку наші фахівці розробили наступну його модифікацію, а вже сьогодні "Фантом-2" стає прем'єрним озброєнням на стенді концерну в рамках AUSA-2017", - заявив директор "Спецтехноекспорту" Павло Барбул.

Відзначається, що наземний безпілотник "Фантом-2" має колісну формулу 8х8 і може бути оснащений гусеницями. Запас ходу нового "Фантома" досягає 130 км, він розвиває швидкість майже до 60 км/год, а потужність гібридного двигуна досягає 80 кВт. Управління здійснюється по захищеному радіоканалу, дальність якого досягає 20 км, або через волоконний кабель довжиною 5 км.

Машина оснащена спареним 23-мм автоматичним кулеметом, системою залпового вогню некерованими ракетами РС-80 і двома пусковими установками для керованих протитанкових ракет.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ДП "Одеський авіаційний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром" розробило новий легкий 4-місний одномоторний літак, який отримав назву Y1 "Дельфін".