RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Україна різко відреагувала на скандальну заяву президента Чехії про Крим

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України зробили офіційну заяву з приводу висловлювань президента Чехії Мілоша Земана про те, що втрата Криму Україною є "завершеною справою" і це питання потрібно вирішити з допомогою виплат Києву.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"В Україні з обуренням сприйняли висловлювання президента (Чехії, - ред.) Мілоша Земана під час його виступу 10 жовтня на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Спроба запропонувати не тільки умиротворення агресора, а й легітимізацію анексії АР Крим шляхом "продажу" частини нашої території є абсолютно неприйнятною для сучасної Європи. Важко повірити, що ми це чуємо від президента країни, яка так постраждала від Мюнхенської змови", - йдеться в повідомленні.

У МЗС додали, що в умовах, коли тисячі українців загинули від рук російських окупантів, десятки тисяч українців і кримських татар переслідуються окупаційним режимом, ця пропозиція виходить за політичні рамки і є відвертим цинізмом.

"Україна ніколи не буде торгувати своєю територією, своїми цінностями і своєю свободою. У той же час в Україні високо цінують вагому підтримку і солідарність Уряду Чехії і чеського народу, які проявляються в конкретних справах і практичній допомозі. Яскравим прикладом цього є недавній візит делегації Сенату Чеської Республіки на Донбас", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Раді яскраво відповіли на слова президента Чехії про Крим.