RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Через розтрату 150 мільйонів гривень затримали заступника міністра оборони України: перші подробиці

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили корупційну схему розтрати державних коштів в сумі понад 149 млн грн під час закупівлі пального для Міноборони.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Сьогодні, 11 жовтня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП провели обшуки, в результаті яких за підозрою в причетності до злочину затримали двох осіб: заступника Міністра оборони і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства.

Як вважає слідство, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю палива, після чого з переможцем було укладено 14 договорів на загальну суму понад 1 млрд грн.

Проте в період червня-серпня того ж року замовник і постачальник уклали ряд додаткових угод, згідно з якими загальна сума товарів зросла на 16%. В результаті цього на користь постачальника безпідставно і незаконно з бюджету перерахували 149 млн 339 тис. грн.

Слідство заявляє, що службові особи Міноборони за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства скоїли злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Як повідомляв "Апостроф", раніше детективи НАБУ затримали депутата Київради Сергія Кримчака і його спільника.