RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Опубліковано відео зі зброєю і вибухівкою, знайденими в Києві у соратника нардепа

В інтернеті оприлюднили відео зі зброєю і вибухівкою, які у вівторок, 17 жовтня, були виявлені в гаражі громадянина, який пов'язаний з депутатом від "Самопомочі" Семеном Семенченком (Костянтин Гришин).

Відповідний ролик оприлюднила прес-служба ГУ Національної поліції України.

"Обшуки тривають. Підкреслюю, що це - не останній крок Служби безпеки та Національної поліції, спрямований на недопущення заходів по дестабілізації ситуації в державі", - прокоментував інцидент перший заступник голови Нацполіціі - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

За його словами, після проведення всіх необхідних експертиз особу, яка організувала схов, буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

У свою чергу, заступник голови СБУ Віктор Кононенко зазначив, що вилучені предмети могли бути використані під час сьогоднішніх подій біля Верховної Ради, а також для дестабілізації ситуації в державі і провокування сутичок, які могли мати негативні наслідки.

"Ми чітко розуміємо, хто зробив ці "закладки" і хто мав намір придбати спецзасоби. Я вважаю, що в рамках кримінального провадження ці особи будуть ідентифіковані та їх провина буде доведена", - запевнив Кононенко.

Нагадаємо, раніше з'явилися фото величезної кількості поліцейських і бійців Нацгвардії, які в повному обмундируванні оточили урядовий квартал в центрі столиці.

Крім того, вранці 17 жовтня народний депутат України Володимир Парасюк штовхнув і завдав кілька ударів ногою начальнику Управління державної охорони України Валерію Гелетею.

Найважливішу інформацію і коментарі соцмереж про протести партії Міхеїла Саакашвілі та інших політичних сил читайте в матеріалі "Апострофа": "Протести в Києві 17 жовтня: онлайн, фото, відео і реакція соцмереж".