RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗСУ зазнали серйозних втрат на Донбасі: загинули бійці АТО

За минулу добу, 16 жовтня, загинули двоє українських військових, ще двоє - отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Військові зазначають, що ситуація на фронті загострюється, противник зосереджує сили на донецькому напрямку.

Увечері бойовики двічі протягом декількох годин обстрілювали з гранатометів і кулеметів позиції у шахти Бутівка. В результаті протистояння поранений один боєць АТО. Ще один захисник загинув в ході протистояння в районі Кам'янки. Один військовий отримав смертельні поранення в результаті підриву на невідомому пристрої в районі Невельського.

"На Приморському напрямку проросійські найманці тричі з гранатометів і кулеметів, і один раз з мінометів калібру 82 міліметрів, били по нашим опорним пунктам на підступах до Водяного. А близько 18 години - застосували 120-міліметровий міномет в Павлополі. Під час цього обстрілу отримав поранення ще один наш військовий. Крім того, майже опівночі, ворог з озброєння БМП обстріляв українські позиції в районі Новотороїцького", - відзначають в штабі.

На луганському напрямку бойовики застосовували стрілецьку зброю на підступах до Новоолександрівці і Попасної, неподалік Станиці Луганського і Валуйського - протитанкові гранатомети і кулемети.

Всього за минулу добу незаконні збройні формування 36 разів порушили перемир'я. У відповідь сили АТО 28 разів вогнем з піхотного озброєння жорстко придушували активність супротивника.

Раніше повідомлялося, що бойовики зосередили обстріли на донецькому напрямку.