RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порошенко розповів, як на Донбасі розвідка врятувала йому життя: відео

Президент України Петро Порошенко заявив, що розвідка Державної прикордонної служби (ДПСУ) врятувала йому життя під час виборчої кампанії в Луганській області в 2014 році.

Про це він сказав в п'ятницю, 20 жовтня, під час візиту в 10-й мобільний прикордонний загін ДПСУ.

За словами Порошенка, це сталося, коли він був в Луганську "буквально в 200 метрах від захопленої будівлі Служби безпеки України", в пунктах пропуску "Ізварине", "Довжанський".

"Фактично можу сказати, що воїни-прикордонники, прикордонна розвідка просто врятували моє життя. Саме тому я тут, щоб висловити слова щирої поваги і подяки, тому що рівень професіоналізму розвідників-прикордонників надзвичайно високий", - заявив президент.

Разом з тим, він додав, що розвідка Держприкордонслужби однією з перших повідомила про початок безпосередніх силових і спеціальних заходів РФ по анексії Криму.

"Майже 18 тис. прикордонників пройшли випробування бойовими діями на сході. Я і керівництво держави високо цінуємо героїзм військовослужбовців Держприкордонслужби України. 793 прикордонника заслужено нагороджені державними нагородами України. 69 прикордонників, захищаючи рідну землю, віддали своє життя за Україну", - зазначив Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти дізналися про перепалки між Порошенком і главою МВС Аваковим через намети під Радою.