RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Львівській галереї мистецтв заявили про зникнення сотень експонатів

З фондів Львівської галереї мистецтв пропав 621 музейний експонат – скульптури, старовинні книги, картини, цінні монети і меблі. Пропажу виявили під час проведення інвентаризації.

Про це повідомив директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк, передає ZAXID.NET.

"Коли ми взимку виявили зникнення стародруків, ми розпочали детальну інвентаризацію усіх музейних фондів. Виявилось, що загалом не вистачає 621 твору мистецтва різних періодів, починаючи з XVI століття і закінчуючи XX століттям. Мені по пам'яті важко сказати скільки яких мистецьких творів зникло і якось розділити їх на групи, але я точно знаю, що найбільшої кількості експонатів не дорахувалися у фондосховищі Олеського замку", - зазначив Возняк.

Зазначимо, що нещодавно директор музею "Олеський замок" Тетяна Сабодаш звернулася з листом до президента Петру Порошенку, в якому заявила, що Возняк безпідставно звинувачує її в пропажі монет і в підміні музейних експонатів.

У свою чергу Тарас Возняк написав заяву в правоохоронні органи.

"Для мене як директора галереї ця інвентаризація і її результати важливі не стільки щоб когось карати – це робота правоохоронців. Мені вся ця історія проказала реальну картину того, що робиться в галереї та що варто змінити, щоб таких ситуацій більше не було. Наразі ми лише кількісно оцінили, чого бракує. Далі ми будемо працювати над виявленням підмін автентичних експонатів копіями. Тобто ми ще маємо виявити, чи серед предметів, які є в наявності, нема фальшивок", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Дніпрі невідомі вкрали барельєф із зображенням академіка Дмитра Яворницького.