RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Смоленська катастрофа: стало відомо про спробу Росії приховати важливий доказ

Запис надзвичайно різкого зростання тепла на борту літака президента Леха Качинського була вирізана зі звіту попередньої польської комісії з розслідування Смоленської катастрофи на прохання російської сторони.

Про це повідомляє видання Gazeta Polska.

Як зазначається, цей запис може свідчити про вибух на борту урядового Ту-154 ще до удару літака об землю.

"Різкий стрибок температури складно раціонально пояснити будь-якими іншими причинами, ніж вибух, особливо коли він почав серію аварій, зареєстрованих на бортових приладах. Ці аварії сталися тоді, коли зафіксовано останній сигнал системи TAWS (система попередження про наближення землі). Тому, різке, незрозуміле підвищення температури було не наслідком, а причиною зупинки роботи всіх найважливіших бортових систем ТУ-154", - підкреслює видання.

Параметрами польського "чорного ящика" спочатку зацікавилися росіяни і порадили попередньої польської комісії вирізати частину запису.

"Цей 4,5-секундний фрагмент з різким зростанням температури, який був вилучений з ініціативи Росії, знайдений в матеріалах польської комісії з розслідування авіакатастрофи", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", 7 березня в Польщі розпочала роботу нова підкомісія з розслідування причин зазначеної авіакатастрофи.