RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Найманці Кадирова відчувають себе вільно: відома АТОшниця про російський слід у замаху на Мосійчука

Чеченський доброволець, ветеран АТО Аміна Окуєва вважає, що замовником теракту біля телеканалу "Еспрессо", в результаті якого постраждав нардеп Ігор Мосійчук та двоє людей загинули, може бути глава Чечні Рамзан Кадиров.

Про це вона розповіла "Апострофу".

"Версія МВС найвірогідніша, адже є прямі погрози Кадирова в ЗМІ на адресу нардепа Мосійчука. Кадиров має багато грошей, а головне, історію здійснення терактів за кордоном. Його найманці поки почуваються вільно не тільки в Україні, але і в Європі. Думаю, що світова спільнота повинна серйозно взятися за цих терористів", - зазначила Окуєва.

Так, в 2014 році Мосійчук розстрілював портрет Кадирова під вигуки "Слава вільній Ічкерії". Кадиров погрожував нардепу фізичною розправою.

У свою чергу, нардеп від Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що найбільш ймовірні версії, які розглядаються, - це ворожі спецслужби і внутрішні опоненти, вороги.

"Версія про внутрішніх опонентів, пов'язаних з Росією, у нас зараз розглядається найбільше. Виконавцями могли бути, швидше за все, люди з України, так як за останній час були певні погрози Ігорю Мосійчуку. Такі погрози тривають, починаючи з 2014 року, але ми не можемо розголошувати деталі, оскільки триває слідство", - сказав він.

Лінько додав, що українські спецслужби повинні почати більш серйозно ставитися до терористичної небезпеки, яка зараз є в Києві. Так, майже щомісяця когось підривають, і тут питання в безпеці всіх громадян.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Хто хотів убити нардепа Мосійчука: дві версії замаху".