RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Спроба захоплення військової частини в Одесі: з'явилися суперечливі дані

Начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило заявив, що у людей, які здійснили спробу захоплення військової частини в Одесі, відсутні документи, що дозволяють проводити які-небудь дії на території даного об'єкта.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Про цих людей поки нічого невідомо. Зараз була розмова військового юриста служби правопорядку, який сказав, що ніяких документів у цій організації немає на які-небудь дії на території цього об'єкту. Поки захоплення об'єкта зупинено, йде з'ясування обставин. Ця земля є землею Міністерства оборони України. На цій землі знаходяться військові об'єкти повітряних сил, тому, безсумнівно, ми будемо захищати свій об'єкт", - сказав Роман Юрчило.

Однак радник голови Нацполиции Одеської області Руслан Фростяк дав діаметрально протилежну інформацію.

"Дійсно, чергові отримали повідомлення про зазначені події. Виїхали СОГ і представники поліції і з'ясували, що будівельні роботи проводяться за кордоном військової частини. У забудовника є всі необхідні документи. Крім того переглянувши камери відеоспостереження та опитавши свідків, з'ясували, що це не титушки, а звичайні будівельники, які облаштували свій паркан з допомогою техніки", - зазначив він.

"Частину цієї землі міськрада передала забудовнику, який вже зводить інфраструктурні об'єкти", - додав Фростяк.

За його словами, дії, які трактувалися як протиправні, насправді були вивезенням сміття будівельниками.

"Військові заперечували цю можливість (вивезення сміття, - ред.), пояснюючи, що ця земля (ділянка за парканом - ред.) належить військовим... Військові трактують землю, що знаходиться за частиною, як свою", - говорить радник голови Нацполиции Одеської області.

Як повідомляв "Апостроф", під Вінницею затримали 42 рейдерів, які намагалися захопити підприємство.