RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Кома Клиха в російській в'язниці: адвокат зробив важливе уточнення

Інформація про те, що стан здоров'я засудженого в Росії українця Станіслава Клиха різко погіршився і він впав в шестиденний кому, не зовсім відповідає дійсності.

Про це в коментарі 112 Україна повідомив адвокат Ілля Новіков.

За його словами, на даний момент інформації про те, що Клих знаходиться в лікарні, немає. А в кому його підзахисний впадав ще на початку вересня.

"Ця інформація дещо застаріла, він впадав в кому на початку вересня і десь більше місяця назад його відвідала його мати. Вона побачила його в поганому стані, але принаймні він був у свідомості. Здоров'я погіршилося за останні місяці, але нової інформації про те, що він знову потрапив до лікарні, у нас немає. Його відвідають консули", - говорить Новіков.

Також він зазначив, що захист Клиха не має точної інформації про те, які саме ліки дають українцю. Також російська сторона заявила, що Клих нібито сам попросив перевести його до лікувального закладу, але адвокати не дуже вірять в це.

"Але немає способу отримати точну інформацію, з яких причин він виявився в такому стані. Російська тюремна система наполягає на тому, що ця інформація, не для розголошення певним особам, включаючи адвокатів і родини цих людей", - пояснює адвокат.

Нагадаємо, раніше кримська активістка Ольга Афанасьєва заявила про різке погіршення стану здоров'я Клиха і про те, що він впав у шестиденний кому.

Як повідомляв "Апостроф", омбудсмен розповіла про дивне місцезнаходження політв'язня Клиха в РФ.