RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Українська снайперша з позивним "Сара Конор" розповіла про війну на Донбасі: відео

Українська снайперша з позивним "Сара Конор" розповіла про те, як опинилася в силах АТО і про те, як воює на Донбасі.

Відео з її розповіддю опубліковано на YouTube на каналі Військового телебачення України.

"До війни я була архітектором, але в 2014 році, коли почалася війна, я, як і і багато добровольців, пішла на фронт, оскільки не могла по-іншому", - зазначила українка.

"Ми намагаємося уникати прямого контакту зі снайперами протиборчої сторони. На Луганщині зараз їх активність практично мінімальна. Точних пострілів, точних попадань досить мало. Є досьє на кожного з них. Є люди, які знають, де їх шукати і як. Стараємося потихеньку. Будь-який снайпер вам скаже - прямої снайперської дуелі краще уникати", - розповіла жінка.

"Я по-іншому не можу. Я намагалася півроку сидіти вдома, повернутися до професії. Але я не можу просто сидіти і читати про втрати, про щоденні обстріли", - зізналася снайперша.

"Коли ми в 2015 році стояли разом з 93-ї бригадою в Пісках, я побачила, що є молоді офіцери, які хочуть, здатні і роблять все для перемоги. Я не побачила ні боягузтва, ні фальші, ні брехні... І коли дивишся на таких людей, ти надихаєшся і розумієш, що з такими людьми ми прийдемо до перемоги", - розповіла вона.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні в мережі з'явилося відео ліквідації двох бойовиків і поранення ще одного українською снайпершою Оленою Білозерською.