RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гучна справа про корупцію в Міноборони: опублікована інфографіка зі схемою розкрадань

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оприлюднило схему розкрадання державних коштів при закупівлі палива для Міністерства оборони України.

Відповідна інфографіка розміщена на сайті відомства.

Так, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні.

Слідство встановило, що з переможцем уклали 14 договорів про постачання понад 80 тис. тонн палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд гривень.

Після поставки близько 1/20 обумовленого обсягу заступник міністра оборони і директор департаменту держзакупівель Міноборони спільно з переможцем торгів уклали додаткові угоди, згідно з якими вартість палива зросла спочатку на 10%, а потім ще на 5,8%.

"Тільки після безпідставного збільшення ціни за одиницю товару в середньому на 16% від початкової переможець торгів починає постачати паливо. У результаті на користь постачальника безпідставно і незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. гривень", - пояснюють в НАБУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше інвестор компанії "Трейд Комодіті" Володимир Трофименко, який раніше був затриманий у справі про багатомільйонні розкрадання на закупівлі палива для Міноборони, був відпущений судом під особисте зобов'язання.