RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Криму ФСБ затримала чергового українця

Співробітники ФСБ по окупованому Криму затримали чергового громадянина України, який нібито намагався перетнути російсько-український кордон в обхід пунктів пропуску.

Про це повідомляє "РИА Новости".

Відзначається, що 28-річний українець прибув у пункт пропуску "Джанкой", слідуючи в бік материкової частини України. При перевірці документів він пред'явив довідку про втрату паспорта, яку по окупаційному законодавством не можна використовувати в якості підстави для пропуску через адміністративну кордон. сказав пояснив, що місяць тому прибув у Крим для відвідування знайомої з Ялти, під час перебування у якої втратив свій паспорт.

Співробітники ФСБ рекомендували чоловікові звернутися у найближче представництво української влади для оформлення свідоцтва на повернення на материкову частину України.

"Однак всупереч здоровому глузду чоловік прийняв рішення, рухаючись в бік затоки Сиваш, спробувати перетнути кордон в обхід пунктів пропуску, і непомітно від прикордонників проникнути на територію України. Незважаючи на вжиті заходи зі скритного пересування на місцевості, закордонний гість був затриманий тривожною групою із застосуванням службового собаки", - заявили в ФСБ.

Проти українця завели кримінальну справу — "Замах на незаконне перетинання державної кордону РФ".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно на адміністративному кордоні з Кримом співробітники ФСБУ затримали дружин кримських політв'язнів, які їхали з Херсона.