RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У США помер відомий вбивця, засуджений до дев'яти довічних ув'язнень: що відомо про Чарльза Менсона

У неділю, 19 листопада, в одній з каліфорнійських лікарень (США) на 84-му році життя помер один з найвідоміших злочинців - лідер комуни "Сім'я" Чарльз Менсон, який відбував довічне покарання за вбивства.

Про це повідомляє "Московський комсомолець".

Відзначається, що Менсон був засуджений до дев'яти довічних ув'язнень. Дванадцять разів йому відмовляли в достроковому звільненні.

"Менсон з'явився на світ безбатченком - мати народила його поза шлюбом, коли їй було всього шістнадцять років. Хто саме був батьком дитини, точно невідомо. Мати ж його сіла до в'язниці за збройне пограбування станції техобслуговування, коли Чарльзу було шість років", - пише видання.

З молодості Менсон почав потрапляти в неприємності з законом - викрадення машин, чеків, сутенерство. У кінцевому рахунку після кількох умовних вироків він потрапив за грати.

8 серпня 1969 року Менсон зі своїми спільниками скоїли напад на будинок, де перебували кілька людей - зокрема, були вбиті 18-річний Стівен Перент, відомий стиліст чоловічих зачісок Джей Себрінг, спадкоємиця багатого статку Ебігейл Фолгер, друг кінорежисера Романа Поланськи письменник Войцех Фріковськи і дружина Поланськи кіноактриса Шерон Тейт, яка була при надії. Сам Поланський в цей час перебував за кордоном.

Фото: mk.ru

На наступний день банда здійснила ще одним напад, вбивши власників мережі невеликих магазинів Лено і Розмарі Ла-Бьянка.

За дві серпневі ночі "Сім'я" вбила семеро людей - завдавши 169 ударів ножем і випустивши сім куль. На місці злочину бандити залишили кривавий напис "Свині".

Уточнюється, що Чарльз Менсон особисто нікого не вбивав - він віддавав накази своїм "дітям". Вважається, що розправи він затіяв для того, щоб спровокувати апокаліптичну расову війну, в результаті якої чорні повинні повстати і скинути біле правління.

Незабаром Менсон і представники його "Сім'ї" були заарештовані за крадіжку автомобілів, але їх звільнили. Запідозривши одного з працівників ранчо в доносах, члени "сім'ї" вбили його, а розчленований труп закопали.

"Сім'ю" взяли вдруге в жовтні 1969 року за те, що члени банди підпалили землерийну техніку, що трапилася їм. До цього часу слідство вже мало припущення щодо зв'язку "Сім'ї" Менсона з вбивствами Шерон Тейт і сім'ї Ла-Бьянки.

Тривалий судовий процес закінчився смертним вироком для 7 членів "сім'ї". Але свої дні в газовій камері вони не закінчили: в 1972 році за рішенням Верховного суду смертні вироки були замінені на довічне ув'язнення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Аргентині раптово помер генпрокурор Іспанії, що мав намір судити лідерів Каталонії.