RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Річниця Голодомору: в мережі публікують спогади про трагедію

У суботу, 25 листопада, в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору - мільйонів українців, знищених тоталітарним комуністичним режимом.

До цієї дати користувачі мережі публікують спогади про трагедію.

"Моя бабуся Ніна пережила Голодомор. Але потім до кінця життя не могла їсти чорний хліб. Коли я згадую її, я розумію, яку страшну травму отримала тоді Україна. Не маємо права забути!", - пише в Twitter співак Святослав Вакарчук.

"Голодомор... Мій батько. У 2000-му обідаємо влітку на дачі. Він традиційно з'їдає за прийом їжі майже буханець хліба. Каже: Ти знаєш, Серьожа, а я за своє життя так і не можу наїстися хліба. І нарізає далі, як завжди тримаючи буханець над тарілкою. Щоб ні крихти не впустити...", - згадує Сергій Пітік.

"Моя прабабуся пережила 32-33, її мати і молодші брати - померли від голоду, сестра пропала (пізніше з'ясувалося, що сусіди по хутору її вбили і з'їли). Про це та багато іншого я знаю зі слів очевидців, а не з телевізора. І якісь бл*** мені кажуть, що Голодомор - вигадки???? " - заявляє Berdychiv Telegraph.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачів інтернету схвилював пост історика та директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, який проникливо написав про Голодомор.