RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Смерть приховують навіть від матері: з'явилися цікаві подробиці про загиблого в Сирії бойовика ДНР

Долю бойовика ДНР, який у складі приватної військової компанії брав участь у бойових діях в Сирії, Олександра Мотинги ретельно приховують від його близьких.

Про це розповідають мама терориста і його подруга Наталя, передає російське видання "Фонтанка".

Олександр Мотинга народився в місті Лозова під Харковом. Потім сім'я переїхала в Слов'янськ. Там і зараз живуть його батьки: мама, Раїса Яківна, і тяжко хворий батько.

Про долю Мотинги Наталії розповіли його друзі з соціальної мережі "Вконтакте".

"Саші більше немає. Він загинув, де і як – сказати не можу... Значить, не вважав за потрібне розповідати, хоча повинен був", "Спілкувався з колегами з РБ. Сказали, що Саня виїжджав в Сирію по військовому квитку. І назад його доставили вантажем 200 за цим же квитком. Більше інфо не дали. Засекречено", - відповіли деякі із них.

Вони також повідомили, що найближчим родичем при вступі в військову компанію Олександр Мотинга вказав на невідому жінку.

"Мені сказали, що вона отримала за Саніну загибель три мільйони і одразу ж видалила сторінку. Так отримала – і отримала, хай їй підуть про запас. Я-то кіпішувати почала не через гроші, а через Саніну маму. Вона ж в Ростов їздила його шукати!", - розповіла Наталя.

Мати бойовика намагалася знайти в Ростові могилу свого сина. Під час пошуків невідома їй жінка повідомила, що теж розшукує близьку їй людину, вказавши на хрест з іменем Олександра Вікторовича Мотинги. Дата народження на хресті збігається з даними бойовика. Дата смерті – 14 червня 2017-го.

Втім, в архіві кладовища матері терориста заявили, що могили її сина тут немає.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Сирії загинув російський солдат, який проходив строкову службу в Збройних силах України.