RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Тисячі будинків без тепла і води: опубліковано фото і відео з місця масштабної НП в Москві

У середу, 29 листопада, на сході Москви прорвало трубу тепломережі, через що вісім осіб отримали сильні опіки і були госпіталізовані.

Про це повідомляє телеграм-канал Mash.

"Одна людина перебуває в критичному стані, ошпарившись в окропі через прорив на ТЕЦ-23. У постраждалого великі опіки. Ще 7 осіб отримали менш важкі поранення, п'ятеро з них госпіталізовані. Серед постраждалих - двоє водіїв маршруток, яких обварило, коли вони проїжджали в районі НП", - йдеться в повідомленні.

За даними Міністерства енергетики РФ, аварія сталася біля будинку номер 7 по Байкальській вулиці і торкнулася близько 900 житлових будинків.

Їх теплопостачання відбувається "за резервною схемою на знижених параметрах тепломережі".

Віце-мер Москви Петро Бірюков, в свою чергу, заявив про підключення за резервною схемою всього 18 будинків, з яких житлових будинків - дев'ять.

Як повідомила журналістка Znak.com Катерина Винокурова на своїй станиці в Facebook, в районі немає ні гарячої води, ні опалення.

"Бірюков бреше. У нас в районних групах перепис народу по кластеру три Ізмайлова-Гольяново. Всі без гарячої води і опалення. До диспетчерської не додзвонитися. Кажуть, відключені від тепла садки і школи", - написала вона.

Крім того, в соцмережах вже скаржаться на відсутність гарячої води та опалення. Зокрема, учасники групи "Підслухано в Гольяново" "ВКонтакте" повідомляють, що діти сидять в квартирах в куртках.

У свою чергу заступник мера столиці Петро Бірюков заявив агентству "Москва", що співробітники комунальних служб оперативно відреагували на те, що трапилося. За його словами, відключення споживачів від теплопостачання і опалення не відбулося.

Як повідомляв "Апостроф", раніше 8 жовтня, в Москві сталася велика пожежа на ринку "Синдика", який знаходиться близько Московської кільцевої автодороги.