RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скандал навколо хабара заступника голови ДМС і обшуки у детективів НАБУ: з'явилася важлива заява Ситника

Під час проведення співробітниками Служби безпеки України (СБУ) обшуків у співробітників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) було пошкоджено особисті речі їх, а також їхніх родичів.

Про це в п'ятницю, 1 грудня, на брифінгу в Києві заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, обшуки проходили в двох конспіративних приміщеннях НАБУ, а також у співробітників відомства і їх родичів.

"Ці обшуки супроводжувалися цинічною поведінкою співробітників СБУ, пошкодженням майна наших співробітників та їхніх близьких родичів", - сказав Ситник

Він підкреслив, що нині жоден із співробітників НАБУ не затриманий.

Директор НАБУ додав, що відомство має намір провести внутрішнє розслідування щодо ситуації з Державною міграційною службою України (ДМС) і направити його матеріали до Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Ми самі проводимо службове розслідування того, що сталося, і бачимо, які порушення були допущені при проведенні обшуків. Багато вилучено оргтехніки, "флешок" тощо. Щоб не було чергових заяв про те, що ми мстимося, ми передамо ці матеріали в Генеральну інспекцію Генеральної прокуратури, щоб цим діям було дано правову оцінку", - сказав Ситник.

Він вважає, що необхідно дати правову оцінку діям СБУ, а також визнати, що в Україні йде боротьба проти антикорупційної реформи, а не боротьба між правоохоронними органами.

Разом з тим, Ситник уточнив, що справи про незаконний видобуток бурштину і про можливу корупцію в Державній міграційній службі України проводились НАБУ у співпраці з Федеральним бюро розслідувань США.

За його словами, НАБУ не має наміру зупинятися у своїй діяльності. Так, Ситник подякував Спеціальній антикорупційній прокуратурі (САП) за підтримку в цій ситуації і зазначив, що це був єдиний орган, який підтримав НАБУ.

Ситник додав, що структура і надалі буде працювати успішно, чітко дотримуючись закону.

"Якби в нашій діяльності була б політична складова, то становище зараз було б набагато гіршим. Рецепт нашої подальшої роботи - це аполітичність, невибірковість і дотримання закону. Це три гарантії, які ми постійно доносимо нашим співробітникам, і те, що буде рятувати нас і в надалі", - підсумував Ситник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше НАБУ опублікувало відео спецоперації по викриттю організованої злочинної групи в ДМС, яку зірвали ГПУ і СБУ.