RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Погрожують розправою: кримський правозахисник розповів, як спецслужби Путіна катували його струмом

Кримський правозахисник Юнус Машаріпов заявив, що його катували співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Машаріпова, в управлінні ФСБ в окупованій Ялті його допитували про часті поїздки на материкову Україну. Він розповів, що з 2014 року займався правозахисною діяльністю, "повідомляючи організаціям про порушення прав дітей, інвалідів, пенсіонерів".

Правозахисник розповів, що після цього його почали бити і катувати електричним струмом, що змусило його обмовити себе. У свідченнях, які були отримані під тортурами, він вказав, що був "агентом Служби безпеки України і виконував її завдання".

Проти правозахисника в окупованому Криму порушили кримінальну справу за звинуваченням у виготовленні вибухового пристрою.

"На даний момент співробітники (ФСБ, - ред.) погрожують мені розправою, доставкою в психлікарню на все життя за те, що за статтею 51-ю я відмовився від даних мною показань в результаті тортур", - зазначив обвинувачений.

У своїй заяві Машаріпов попросив президента України Петра Порошенка захистити його і зробити все можливе для його звільнення. Аналогічну заяву було направлено на ім'я керівника управління ФСБ Росії по анексованому Криму Віктора Палагіна. Реакція відомства поки невідома.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд в окупованому Російською Федерацією Криму змінив запобіжний захід затриманому українському активісту Володимиру Балуху з утримання в СІЗО на домашній арешт на два місяці.