RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Румунії спалахнула хвиля протестів: опубліковано відео

У Румунії в неділю, 3 грудня, поновилися антиурядові протести, в них беруть участь жителі Бухареста, Клужа, Дева і Тиргу-Муреш.

Про це повідомляє Укрінформ.

Маніфестанти вимагають відставки керівників парламенту Келіна Попеску Терічану, голови Сенату і Лівіу Драгня, голови Камери депутатів, яких підозрюють в корупції. Серед вимог також відкликання з парламенту законопроектів про внесення змін до системи правосуддя.

"Закони про внесення змін до системи правосуддя не повинні бути прийняті. Преса, громадянське суспільство і представники інших демократичних держав виступають з аналогічними вимогами, однак парламентарі не хочуть прислухатися до нашої думки. Ми зобов'язані зупинити правове свавілля", - написали організатори акцій протесту на своїх сторінках в соціальних мережах.

Відзначимо, що згідно з винесеним на розгляд в парламент законопроектів, президент Румунії втрачає право призначати прокурорів та керівника управління по боротьбі з корупцією, а Юридична інспекція буде належати не Раді магістрату, а міністру юстиції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Брюсселі поліція розігнала демонстрацію, було затримано близько 100 активістів.