RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Почалася облава: в мережі повідомили про дивні дії бойовиків під Донецьком

У Моспине Донецької області бойовики незаконних збройних формувань влаштували облаву.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив блогер Денис Казанський.

"Всі виїзди з міста перекрили, через що багато жителів Моспіно не змогли потрапити на роботу в Донецьк. Бойовики ходили по квартирах, стукали в усі двері, перевіряли документи, змушували людей показувати телефони, у деяких проводили обшуки. Пересування по місту дозволялося тільки з паспортами", - зазначив він.

Так, бойовики заявляли, що проводилася перевірка документів, а також вони нібито шукали незаконно захоплене майно і зброю.

"Сьогодні знайомі звідти надіслали в лічку повідомлення. Кажуть, що з Моспине вивозять людей. Жителям декількох будинків оголосили, що йде евакуація у зв'язку з можливим наступом ЗСУ (Збройних сил України, - ред.). Не знаю, наскільки це масштабно, але є ось така інфа. Чесно кажучи, виглядає дуже дивно, тому що раніше ДНРівці нікого з зон обстрілів не евакуйовували. Люди в Донецьку і Горлівці четвертий рік живуть під перехресним вогнем, і нікого це не хвилює", - уточнив Казанський.

За його словами, люди висловлюють різні версії того, що відбувається, але все це тільки чутки, тому поки поспішних висновків робити не варто.

"Можливо: бойовики самі готують наступ на цьому напрямку; через Іловайськ і Моспине збирається пройти велика військова колона з РФ, при цьому техніка і солдати будуть розміщені в Моспине; йде перепис порожнього житла, куди збираються заселити бойовиків "ДНР", подібні облави грядуть і в інших містах", - припускає Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики влаштували нові провокації проти сил АТО на Донбасі.