RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Агітував батюшка з церкви: в мережі розповіли про найманця з РФ, якого готують до обміну полоненими на Донбасі

У списку громадян, яких Україна готує до великого обміну полоненими на Донбасі, є ім'я російського найманця з Адигеї Руслана Гаджиєва, який брав безпосередню участь в боях проти сил АТО.

Про це в Facebook повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

"Російський найманець Руслан Гаджієв, учасник бою на висоті 307,5 під Санжарівкою, в якому загинуло дев'ять і стали інвалідами двоє українських воїнів, засуджений на 15 років позбавлення волі", - пише він.

За словами першого заступника генпрокуратури України Дмитра Сторожука, Артемівський міжрайонний суд Донецької області визнав росіянина винним за кількома статтями і засудив на 15 років позбавлення волі.

"43-річний Гаджієв приїхав воювати в Україну з Адигеї, одного з найбідніших і депресивних російських регіонів, де він не міг знайти постійну роботу", - також повідомляє Бутусов.

Російським журналістам дружина найманця розповіла, що на Донбас Гаджиєв поїхав в кінці грудня 2014 року нібито на відновлювальні роботи, агітував його батюшка з церкви, який також був помічений в Луганську.

"Гаджиєва взяли в полон 25 січня 2015 го в знаменитому бою на висоті 307,5 - опорний пункт "Валера", під час Дебальцевської операції. В той день опорний пункт, який захищали 40 бійців 128-ї гірсько-піхотної, 17-ї танкової бригад і 54-го розвідувального батальйону, був атакований ударною групою танкового батальйону "Август" 2-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі", - повідомляє Бутусов, додаючи, що російський найманець був єдиним, хто вижив в тому бою з бойовиків.

Як повідомляв "Апостроф", названі імена фігурантів гучних справ в Одесі, яких готують до обміну полонених на Донбасі.