RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Повінь на Закарпатті: з'явилися свіжі дані про евакуацію населення

У закарпатській області громадяни, яких евакуювали з причини масштабної повені, починають повертатися в свої будинки.

Про це повідомив директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук в ефірі телеканалу "112 Україна".

Він зазначив, що пікова ситуація у зв'язку з негодою спостерігалася вчора, 16 грудня.

"На території Закарпатської області у восьми районах відбулося підтоплення 983 домогосподарств, в тому числі зазначалося підтоплення 221 житлового будинку в Іршавському районі. Найскладніша ситуація склалася в селі Вільхівка. Зараз ситуація там стабілізувалася, вода поступово йде, вже в житлових будинках ми не відзначаємо води, і громадяни поступово почали повертатися в свої будинки", - сказав Демчук.

Він нагадав, що в результаті повені на Закарпатті були підтоплені вісім ділянок доріг.

"В даний час на всіх ділянках, за винятком одного, де ще є перелив (в Іршавському районі), дозволено рух вантажівок. Тому в цілому ситуація з транспортним забезпеченням на території області стабілізувалася", - говорить представник ДСНС.

Також про стабілізацію ситуації розповів і голова Виноградівської РДА Закарпатської області Михайло Русанюк. Даний район є одним з найбільш постраждалих в результаті паводку.

"Зараз ситуація вже стабільна. Рівень води у річці Боржава стабільний – 3,40. Але це ще дуже ризикований пік, ще можливе підтоплення. Найбільше постраждали у нас села Великі Ком’яти, Боржавське, Дюла. Найкритичніша ситуація у тих людей, які живуть біля річки Боржава, тому що постійно потрібно укріплювати ту чи іншу ділянку дамби, щоб річка не прорвала захисні споруди і не затопила село Великі Ком’яти", - говорить чиновник.

"Але критичної ситуації немає, житлові будинки не підтоплені, загрози життю людей немає", - додав Русанюк.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися нове фото повені в Закарпатській області.