RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Полтаві спритна пенсіонерка обдурила телефонних шахраїв, здавши їх поліції

У Полтаві 70-річна пенсіонерка обдурила телефонних шахраїв, які намагалися виманити у неї 2 тис. доларів.

Про це повідомляє місцеве видання "Полтавщина".

Відзначається, що жінці на стаціонарний телефон подзвонив псевдовнук. Схвильованим голосом він сказав: "Бабусю, бабусю! Я в поліції, допоможи".

Літня жінка здогадалася, що це шахраї, тому що голос в трубці не був схожим на голос її онука. До того ж ще влітку пенсіонерка зіткнулася з подібною ситуацією. Тоді їй по телефону повідомили, що її син потрапив у ДТП і терміново потрібна допомога. Ольга Іванівна на це лише кинула трубку, а в цей раз вирішила провчити шахраїв.

"Паша! Що з тобою? Як тобі допомогти?" - почала грати пенсіонерка.

Так, псевдовнук попросив бабусю продиктувати нібито слідчому номер її мобільного. На цей номер подзвонив вже інший шахрай. Він повідомив, що на внука відкрили кримінальне провадження за побиття людини. Щоб його закрити "по-тихому", потрібно заплатити 2 тис. доларів. Частина грошей -для нього, інші - передасть потерпілому в якості відшкодування.

Видання уточнює, що пенсіонерка зробила вигляд, що на такі умови погодилася. Гроші вона повинна була передати кур'єру Андрію, який під'їде до будинку на "Жигулях" помаранчевого кольору. Але Ольга Іванівна назвала зловмисникам не свою адресу, тим часом зателефонувавши в поліцію. Патрульні приїхали за вказаною адресою і затримали чоловіка, який чекав конверт з грошима.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві перехожий жорстко провчив лжеветерана АТО.