RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні посилили покарання за неправильну парковку: що чекає на порушників

21 грудня Верховна рада України підтримала в другому читанні закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів".

Про це повідомляє "Обозреватель".

За проголосували 237 народних депутатів. Вони підтримали ідею штрафувати водіїв автомобілів за несплату послуг платного паркування, а також дозволили поліції евакуювати припарковані машини, що перешкоджають руху транспорту.

Евакуація може проводитися, якщо автомобіль стоїть на проїжджій частині в два ряди, на залізничних переїздах, трамвайних коліях, естакаді, мосту, в тунелі на пішохідному переході, а також поряд з зупинками маршрутних транспортних засобів.

За порушення правил паркування автомобілів або несплату вартості послуг майданчики для платного паркування громадянину загрожує штраф в 20-кратному розмірі від вартості 1 години послуги з користування парковки. Парковка в місцях, призначених для пільговиків, особами, які не мають відповідних прав, тягне за собою накладення штрафу в 30-кратному розмірі від вартості 1 години послуги з користування парковкою.

Крім того, документом передбачається створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом введення фото- і відеофіксації правопорушень.

Раніше в Києві оригінально покарали героя парковки.