RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Під загрозою новорічне перемир'я: в штабі АТО зробили тривожну заяву по Донбасу

Російсько-окупаційні війська неподалік лінії бойового зіткнення на Донбасі на найбільш потенційно гарячих напрямках накопичили приховані запаси боєприпасів до артилерійських систем, інших видів важкого і стрілецького озброєння.

Про це в п'ятницю, 22 грудня, на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

Відзначається, що мета створення даних арсеналів - відкриті провокації проти підрозділів Збройних сил України з метою їх дискредитації.

У штабі АТО уточнили, що це озброєння може бути використане для ймовірних обстрілів тимчасово окупованих прифронтових населених пунктів Донецької і Луганської областей під час новорічного і різдвяного перемир'я.

"Збройні сили України та інші військові формування, які виконують завдання в районі проведення АТО, готові до режиму перемир'я і будуть його неухильно дотримуватися. У той же час адекватно реагувати на дії противника", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", російсько-окупаційні війська за минулу добу 16 раз порушували режим припинення вогню на Донбасі, використовуючи при обстрілі танки, міномети та інші види зброї.